Mic dejun de post, made by Carmen Bruma

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar eliminarea lui are consecinte negative pentru sanatate. O cantitate mai mare de mancare seara conduce la disconfort gastric, un somn agitat, senzatie de rau dimineata si lipsa poftei de mancare, iar in timp toate acestea vor avea efecte negative asupra organismului. Reteta acesui mic dejun de post propus de Carmen Bruma iti va asigura energia pentru o mare parte din zi.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de migdale – 150 ml
  • portocale – 100 g
  • mango – 100 g
  • seminte de chia – 2 linguri
  • seminte de canepa – 1 lingura
  • scortisoara – ¼ lingurita
  • miere – 12 lingurite (optional)

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• pentru a prepara laptele de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand faceti lapte de migdale la blender.
• spalati storcatorul si introduceti pe rand portocala si mango curatate. Sucul rezultat se adauga peste laptele de migdale, apoi se pun semintele de chia si canepa.
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.
• se consuma dimineata, imediat dupa preparare.

Iata pe scurt 5 motive pentru care Carmen Bruma recomanda sa nu sari peste micul dejun:
1. micul dejun iti da energia de care are nevoie organismul tau la inceput de zi
2. micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez
3. micul dejun previne gastrita
4. micul dejun nu ingrasa. Cand ai pofta de alimente care ingrasa, dar iti doresti ca silueta ta sa nu aiba de suferit, micul dejun este cea mai sigura ocazie de a le consuma.
5. micul dejun iti asigura energia psihica si puterea de concentrare.

Savurati cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/5-motive-sa-nu-sari-peste-micul-dejun/ 

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa