Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci este un dulce care nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa de week-end, atunci cand toata familia se aduna si pentru a impartasi impresiile din saptamana ce a trecut.

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 cub drojdie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cca 250 ml lapte
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • scortisoara

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gaura la mijloc adaugam sarea si zaharul pe margine. Adaugam drojdia dizolvata in putina lapte caldut, untura, ouale batute bine, coaja rasa de la o lamaie si treptat laptele. Framantam o coca elastica si nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora. Intre timp pregatim umplutura.
Merele le spalam si le dam prin razatoarea mica. Intr-o caratita adauga untul, merele, zaharul si scortisoara dupa gust. Punem oala pe foc si lasam sa se caleasca putin amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.
Pe mijloc pe lungime adaugam merele si deasupra nuca macinata. Marginile la foaie le taiem fasii cca 2-3 cm dupa care le aducem peste mere o impletitura. Procedam la fel si cu celelalte. Punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 15 min. Le ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte. Dam la cuptor cca 30 min sa se rumeneasca frumos.


Placinta cu mere si nuci se serveste cu topping de nuci verzi din camara Bunatati din Natura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca