Pentru aceste delicatese aveti nevoie de faina, zahar, oua, miere, nuci, scortisoara, cuisoare, esenta de vanilie.
Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rand, siropul de zahar ars, alternind cu faina. Se pune mierea intr-o craticioara, se incalzeste, se trage de pe foc si se adauga bicarbonatul. Se formeaza o spuma, deci craticioara trebuie sa fie putin mai mare, pentru a permite umflarea. Se continua preparatul adaugand, pe rand, mierea cu bicarbonatul, alternand cu uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si nucile taiate si trecute prin faina. Albusurile de la cele 5 oua se bat bine si se incorporeaza usor in compozitie de mai sus. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie, se unge hartia cu ulei si se toarna compozitia, nu mai mult de 2/3 din volumul tavii. Se coace in cuptor incalzit din timp, la foc potrivit cca 45 - 50 min. Dupa coacere, se desprinde hartia, cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra. Ies doua tavi de cozonac.
Ingheta cu pepene galben este un deliciu de care trebuie sa ne bucuram in zilele caniculare.
Inghetata cu pepene galbenIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa