Turta dulce cu rahat

Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care se adauga mierea, uleiul,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr. zahar
  • 250 gr. miere de albine
  • 3 oua
  • 100 gr. ulei
  • 150 gr. nuci
  • 100 gr. rahat
  • 350 gr. faina
  • 1 paharel cu rom
  • coaja de lamiie
  • scortisoara
  • 1 virf cutit bicarbonat

Mod de preparare

Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul, mirodeniile, albusurile batute spuma cu o lingura de zahar, faina si la urma nucile taiate. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie unsa bine, iar deasupra se aseaza rahatul taiat si dat prin faina, presindu-l putin sa intre in turta. Se coace la foc domol, 35-40 minute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...