Turta dulce glazurata

Mierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina amestecata cu amoniacul. S

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr miere
  • 3 oua
  • 10 ml lapte
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1 lingurita amoniac

Mod de preparare

Mierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina amestecata cu amoniacul. Se framanta un aluat atre, care se pune la rece 12 ore. Se intinde o foaie din aluat, se decupeaza figurine si se coc la foc potrivit, in tava unsa si tapetata. Dupa ce s-au rumenit uniform, se scot intr-un castron mai mare si se lasa la racit. Se freaca 2 galbenusuri cu zaharul ramas, pentru glazura si cu zeama de lamaie, pana cand se obtine o compozitie omogena, care se toarna peste turte.


Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Prajituri simple
Papanasi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...