Turta dulce speciala

Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pina avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai amesteca citeva minute. Se p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g miere
  • 250 g zahar
  • o lingura scortisoara
  • 400 g faina
  • un praf de copt
  • cite 100 g oranjada si citronada
  • 4 linguri apa rece
  • Pentru glazura: 2 albusuri
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pina avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai amesteca citeva minute. Se pune faina si praf de copt si se toarna compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt.se coace 25-30 min la foc potrivit. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se toarna peste prajitura racita putin. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se taie patrate de marime potrivita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca