Ingrediente
- 700g lapte
- 50g zahar
- Semintele de la o pastaie de vanilie
- O lingura unt
- 175g orez
- Sucul de la o portocala
- O jumatate de conserva de lapte de cocos
- O cana mare de capsuni
- taiate in jumatati
Mod de preparare
- Intr-o oala mai mare, la foc potrivit, pune impreuna laptele, zaharul si vanilia si amesteca frecvent pana cand incepe sa fiarba.
- Da focul la minim, acopera oala si pastreaza cald.
- Intr-o tigaie pune untul la topit, la foc mediu.
- Adauga orezul si prajeste-l, amestecand incontinuu, timp de doua minute.
- Adauga sucul de la portocala si mai lasa-l doua minute.
- Adauga jumatate din cantitatea de lapte cu vanilie, amestecand continuu, pentru 5 minute.
- Repeta actiunea de mai sus si pentru cealalta cantitate de lapte ramasa (poti sa nu o adaugi pe toata daca ti se pare prea lichid) si gateste-l pentru 15 minute.
- Ia risotto-ul de pe foc, adauga laptele de cocos, amestecand bine, si lasa-l deoparte pentru 5 minute.
Risotto se serveste imediat in boluri mici, individual, cu capsuni proaspete deasupra sau chiar gem de capsuni