Scovergi

Pufoase si delicioase

Portii
3
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa
  • un cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 2 liguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam zaharul, sarea, cele doua linguri de ulei si drojdia inmuiata. Incepem sa framantam adaugand cate putina apa. Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.

Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos