Spuma de branza cu capsuni si cirese

Spuma de branza cu capsuni si cirese este un desert simplu si rapid potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 125g zahar pudra
  • 250g branza de vaci
  • 200ml frisca lichida
  • 100g mascarpone
  • 200g capsuni
  • 200g cirese

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Branza de vaci se amesteca cu zaharul.
Eu am folosit 200g de branza si smantana de la Delaco, ca doar de-asta aveam, dar am frecat-o cu zaharul si a fost minunata.Frisca lichida se bate pana se intareste si se adauga cate o lingura de mascarpone pana se termina.


Se adauga branza cu zaharul si se mai amesteca putin.
Se umplu paharele-6 pahare mici- treisferturi cu spuma de branza si se pun capsunile-spalate, curatate, uscate si taiate-n doua deasupra spumei. Si cu o capsuna intreaga in mijloc.

Sau cirese fara samburi, spalate si uscate.

Se pudreaza cu zahar daca vreti.
Eu nu am vrut.
In schimb am zdrobit o mana de capsuni si am turnat zeama peste capsunile taiate din pahar.
La fel am procedat si cu ciresele.
Se serveste imediat.
Daca le vreti si pe a doua zi, va sfatuiesc sa folositi un plic de Tort Jelee Rosu de la Dr. Oetkr si sa-l turnati peste fructe.
Sigur ca se preteaza si cu zmeura, coacaze sau afine, dar eu am folosit fructele lunii iunie: capsuni si cirese.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de legume cu paste litere

Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...

Supa de legume cu paste litere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca