Spuma de ciocolata in straturi

Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 400 g frisca
  • 40 g zahar
  • 1 plic praf intaritor de frisca
  • 1 blat pandispan cu cacao (300g) si 4 linguri ciocolata rasa

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar. Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata, se omogenizeaza apoi inauntru frisca si bezeaua. Restul de frisca se bate cu praf intaritor. Blatul se taie in straturi late de cca.1 cm, din care se taie apoi, cu buza unui pahar, cca.16 cerculete.
Se serveste in 4 boluri de desert se aseaza straturi alternative de crema, blat si frisca. Se orneaza cu ciocolata rasa.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sos Pesto cu nuci si arahide

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....

Sos Pesto cu nuci si arahide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii