Spuma de piersici cu rom

Spala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de bucatarie impreuna cu rom (sau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g piersici sau caise (eventual 150 g gem de caise)
  • 3 albusuri
  • 50 ml rom (sau 1 lingurita aroma)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • zahar pudra
  • sare

Mod de preparare

Spala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de bucatarie impreuna cu rom (sau cu aroma amestecata cu 2 linguri de apa) si amesteca-le pana devin o pasta. (Daca folosesti gem, amesteca-l la fel cu rom si foloseste robotul de bucatarie.) Bate albusurile racite in prealabil cu sucul de lamaie, pana se face o spuma semi-tare. Dupa care bate-le atat de tare, incat daca intorci vasul sa nu curga din el. Adauga cate putin din pasta de piersici si putina sare, si bate in continuare. Vei obtine o spuma tare. Pune spuma in farfurioare de compot, decoreaza cu fructe si pune-le in congelator pentru jumatate de ora.
Alte retete dulciuri recomandate

Lapte de pasare

Tiramisu

dulceata de mure

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert trandafirasi in foietaj

Când mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...

Desert trandafirasi in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca