Jeleu de zmeura

Jeleul de zmeura il putem folosi la torturi, creme sau tarte. ESte usor de facut si este foarte bun.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un litru de apa
  • 400 g zahar
  • 400 g zmeura
  • 15 g gelatina
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Pentru jeleul de zmeura se face un sirop dintr-un litru de apa si 400 g zahar, apoi se aleg 400 g zmeura. Zmeura o punem intr-o sita, o spalam, apoi o punem intr-un castron peste care turnam siropul fierbinte si lasam sa stea timp de o ora. in alt vas, dizolvam 15 g gelatina in 30 ml de apa calda si zeama de la o lamaie, dupa care strecuram prin tifon zmeura, o amestecam cu gelatina dizolvata si o lasam sa se intareasca.


Jeleul de zmeura il putem folosi la torturi, creme sau tarte.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii