Se prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit. Se acopera cu un capac s
Se prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit. Se acopera cu un capac si se tine vasul la cald 2 ore, ca sa se faca o infuzie. Se strecoara laptele prin tifon si se stoarce foarte bine ca sa iasa gustul de migdale si se pune intr-un vas. In laptele astfel parfumat se amesteca faina si se pune vasul pe foc. Se lasa laptele la foc mic pana fierbe faina si se ingroasa bine amestecul. Se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza in unt galbenusurile, pe rand, si se freaca bine. Se toarna laptele peste crema de unt cu galbenusuri si se amesteca pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozitie. Se tapeteaza o forma cu unt si pesmet, se pune compozitia in forma si se coace sufleul in cuptorul cald, timp de 25 de minute.
Cand sufleul a crescut si s-a rumenit, se scoate forma din cuptor si se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Prajitura din foi cu miere
Spuma de capsuni
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii