Sufleu cu migdale

Se prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit. Se acopera cu un capac s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 200 gr migdale
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt
  • 6 oua
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Se prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit. Se acopera cu un capac si se tine vasul la cald 2 ore, ca sa se faca o infuzie. Se strecoara laptele prin tifon si se stoarce foarte bine ca sa iasa gustul de migdale si se pune intr-un vas. In laptele astfel parfumat se amesteca faina si se pune vasul pe foc. Se lasa laptele la foc mic pana fierbe faina si se ingroasa bine amestecul. Se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza in unt galbenusurile, pe rand, si se freaca bine. Se toarna laptele peste crema de unt cu galbenusuri si se amesteca pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozitie. Se tapeteaza o forma cu unt si pesmet, se pune compozitia in forma si se coace sufleul in cuptorul cald, timp de 25 de minute.

Cand sufleul a crescut si s-a rumenit, se scoate forma din cuptor si se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Prajitura din foi cu miere

Spuma de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu branza sarata

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

Placinta cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca