Sufleu de ciocolata

Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia, ciocolata si zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa acoperita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 125 gr zahar
  • 300 gr ciocolata
  • 20 gr fecula
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia, ciocolata si zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa acoperita. Se inmoaie fecula cu o lingura de lapte rece si se adauga in compozitie. Se pune laptele din nou pe foc sa fiarba in clocote mici, se amesteca pana capata consistenta unei creme, se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste compozitia. Se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozitie. Se tapeteaza o forma cu unt si cu pesmet si se pune compozitia in forma. Se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 20 de minute.


Se serveste fierbinte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Tarta cu branza, leurda si dovlecei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca