Sufleu de ciocolata

Sufleul de ciocolata este o un desert elegant care poate fi servit in zilele cand aveti musafiri. Pentru sufleului este nevoie de urmatoarele ingrediente: ciocolata menaj, smantana, unt, zahar, rom, oua, faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare smantana
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 1 pahar faina
  • 50 g ciocolata menaj
  • 1/2 pahar zahar
  • vanilie
  • 2 linguri de rom.

Mod de preparare

Pentru retete de sufleu trebuie sa procedam aproximativ la fel ca la aceasta reteta. Pentru inceput se freaca untul cu zaharul si ciocolata rasa adaugand cate putin din smantana amestecata separat cu faina. Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu cu lingura pana ce compozitia sufleului se ingroasa.

Se ia de la foc, se lasa sa se raceasca apoi se adauga galbenusurile si romul, iar dupa ce se amesteca bine, albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet fin lasand sa se coaca la foc mic pana se rumeneste.


Sufleul de ciocolata se recomanda a fi servit cu sos de vanilie sau fructe proaspete.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...