Sufleu de ciocolata

Sufleul de ciocolata este o un desert elegant care poate fi servit in zilele cand aveti musafiri. Pentru sufleului este nevoie de urmatoarele ingrediente: ciocolata menaj, smantana, unt, zahar, rom, oua, faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare smantana
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 1 pahar faina
  • 50 g ciocolata menaj
  • 1/2 pahar zahar
  • vanilie
  • 2 linguri de rom.

Mod de preparare

Pentru retete de sufleu trebuie sa procedam aproximativ la fel ca la aceasta reteta. Pentru inceput se freaca untul cu zaharul si ciocolata rasa adaugand cate putin din smantana amestecata separat cu faina. Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu cu lingura pana ce compozitia sufleului se ingroasa.

Se ia de la foc, se lasa sa se raceasca apoi se adauga galbenusurile si romul, iar dupa ce se amesteca bine, albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet fin lasand sa se coaca la foc mic pana se rumeneste.


Sufleul de ciocolata se recomanda a fi servit cu sos de vanilie sau fructe proaspete.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide