Sufleu de cirese

Sufleul este in general un desert fin si apreciat. Iti propunem sa incerci si sufleul de cirese, perfect pentru o dupa-amiaza de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cirese
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 100 ml vin rosu
  • 3 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • vanilie
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se spala ciresele, se scot coditele si samburii si se lasa la macerat, 1 ora, in vinul amestecat cu 50 gr zahar.

Dupa 1 ora, ciresele se scurg in strecuratoare. Se freaca spuma, intr-un castron, untul cu zaharul, se adauga vanilia, romul, pesmetul si cele 3 galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Ciresele bine scurse se amesteca in compozitie. Se bat cele 6 albusuri spuma tare si se inglobeaza usor, amestecand cu lingura, de sus in jos. Totul se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina, la bain-marie si se fierbe in cuptorul cald, timp de 60 de minute.


Se scoate sufleul de cirese din cuptor si se serveste fierbinte.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide