Sufleu de fructe

Se dau biscuitii pe razatoare mica, se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu galbenusurile batute bine si cu smantana in care s-a ras coaja de la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l smantana
  • o lamaie
  • 10 oua
  • 6 biscuiti pisati
  • 1 kg fructe de sezon
  • zahar

Mod de preparare

Se dau biscuitii pe razatoare mica, se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu galbenusurile batute bine si cu smantana in care s-a ras coaja de la jumatate de lamaie. In smantana se adauga zahar, dupa gust. Fructele, de preferinta cirese, visine sau caise, se spala, se curata de samburi si de codite, se scurg si se pun in forma unsa cu unt. Peste fructe se asaza compozitia preparata inainte si totul se acopera cu albusurile batute tare. Se introduce forma la cuptorul incins si se tine jumatate de ora la foc iute.

Sufleul se serveste cald.

Alte dulciuri retete recomandate

Papanasi fierti

Galuste cu prune

Tiramisu

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos