Toate anotimpurile au frumusetea si farmecul lor, dar pentru mine toamna inseamna bucurie, belsug; nu pot uita nici acum zilele de toamna cand toata casa era invadata de mirosul fructelor, dar mai ales al gutuilor cu"puf galben ca de pui"!! Acest sufleu are un gust incredibil de bun, iar de aroma nici nu mai vorbesc!
Gutuile spalate, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un vas pe foc cu 1 cana cu apa, zahar si se lasa la fiert 30 min. Dupa ce au fiert bine, se paseaza, se trece rezultatul prin sita, iar dupa ce s-a racit foarte bine, se adauga albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Dupa omogenizare, se imparte compozitia in forme mici termorezistente unse cu unt si la cuptor vor sta 30 min. Se servesc pudrate cu zahar dupa ce s-au racit, dar nimeni nu va astepta sa se raceasca, cum nici noi nu am facut-o!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii