Sufleu de smantana

Se spala bine lamiia si apoi se rade. Se freaca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga smantana, laptele, putina sare, fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 I lapte
  • 4 oua
  • 1/2 kg smantana groasa
  • 120 g faina
  • sare
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vaniiat

Mod de preparare

Se spala bine lamiia si apoi se rade. Se freaca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga smantana, laptele, putina sare, faina si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor. intr-o forma unsa cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cupto­rul incalzit, apoi focul se foce mic. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Se mai pot adauga in compozitie stafide sou migdale pisate.
Alte retete culinare recomandate:

Dulceata de gutui

Placinta cu mere

Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...