Sufleu de vanilie

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • sare
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite amidon
  • 5 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga putina sare si se pune din nou oala pe foc, amestecand pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului (acesta poate astepta cateva ore inainte de a fi pus la cuptor). In compozitia de lapte cu amidon se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se freaca dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca incet, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca usor, de sus in jos, cu lingura de lemn. Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma din sticla termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet, umplandu-se trei sferturi din vas. Se pune forma in cuptorul cald, evitandu-se sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa 20 de minute, se deschide cuptorul, se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat.

Se scoate forma din cuptor, se pudreaza preparatul cu zahar si se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Spuma de capsuni

Glazura

Tarta cu fructe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide