Sufleu din gris cu visine

Se pune la fiert grisul in apa, dupa care se scurge, se spala si se pune la fiert in lapte si zahar vanilat. Dupa ce incepe sa dea in clocot, se adau

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr gris
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • visine din dulceata
  • 1 lingura cu rom
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la fiert grisul in apa, dupa care se scurge, se spala si se pune la fiert in lapte si zahar vanilat. Dupa ce incepe sa dea in clocot, se adauga untul si zaharul si se tine pe foc pana se ingroasa compozitia dupa care se pune la racit. Cand s-a racit, se amesteca cu galbenusurile, romul si visinele din dulceata, bine scurse de sirop. Separat, se ia un vas, se unge cu unt si se pune in el compozitia dupa care se baga la cuptor, la copt.


Sufleul se serveste fierbinte.

Alte retete:

Chec pufos

Gogosi pufoase

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca