Sufleul de ciocolata a lui Gordon

Odata ce vei vedea reteta sufleului de ciocolata pregatita de Gordon Ramsay, orice superstitie sau frica va disparea, cand vei vedea cat de usor se prepara.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de baza sufle:
  • 500ml lapte
  • 2 pastai de vanilie
  • 250g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de faina
  • apa
  • 5 galbenusuri
  • Pentru formele de sufleu:
  • 100g ciocolata amaruie razuita
  • unt pentru uns formele
  • Pentru a forma sufleul:
  • 600g aluat de baza
  • 350g albusuri (5)
  • 100g zahar pudra
  • un varf de sare
  •  

Mod de preparare

In primul rand preparam aluatul de baza pentru sufleu:

3

Pur si simplu pune la foc mic laptele impreuna cu pastaile de vanilie. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga faina amestecata cu putina apa, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Nu aduce amestecul la punctul de fierbere, ia-l de pe foc chiar inainte si adauga ciocolata si galbenusurile de ou. Amesteca bine si lasa-l deoparte sa se racoreasca.

Pregateste formele de sufleu:

3

In primul rand ungele bine cu unt formele pentru sufleu, astfel vor ajuta sufleul sa creasca. Apoi presara in fiecare forma ciocolata razuita sau pudra de cacao.

Pregateste sufleurile:

3

Pune albusurile intr-un vas impreuna cu varful de sare si mixeaza la viteza medie pana cand sunt pufoase si ferme.

Adauga1/3 din cantitatea de albus in aluatul de ciocolata, ca sa il aduci la o textura similara, dupa care adauga si restul albusului si amesteca usor.

Pui aluatul de sufleu astfel preparat in formele individuale, si le dai la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 14 minute. Incearca sa nu deschizi usa in timpul coacerii lor, le va afecta capacitatea de crestere.

Lasa sufleul de ciocolata sa se raceasca in cuptor.

 


Sufleul de ciocolata se serveste cu fructe proaspete sau pudrat cu cacao.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca