Tarta cu nuca si dulceata de visine

Tarta cu nuca si dulceata de visine este o prajitura de post delicioasa. Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 borcane cu dulceata de visine(500g)
  • 100g miere
  • 200g faina
  • 125g margarina
  • 50g zahar pudra
  • 200g nuci
  • 1 lingura cu cacao
  • 1 varf de praf de nucsoara
  • sare.

Mod de preparare

Tarta cu nuca si dulceata de visine este o prajitura de post delicioasa. Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale. Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.

Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa.presara nuca macinata-100g,apoi rastoarna dulceata de visine.Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei. In loc de clasicele fasii, eu am facut visine pereche cu frunzulita ;-)Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.


Tarta cu nuca si dulceata de visine se serveste alaturi de o ceasca de ceai, fara zahar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu afine si struguri

Briose cu afine si struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca