Tarta cu nuca si dulceata de visine

Tarta cu nuca si dulceata de visine este o prajitura de post delicioasa. Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 borcane cu dulceata de visine(500g)
  • 100g miere
  • 200g faina
  • 125g margarina
  • 50g zahar pudra
  • 200g nuci
  • 1 lingura cu cacao
  • 1 varf de praf de nucsoara
  • sare.

Mod de preparare

Tarta cu nuca si dulceata de visine este o prajitura de post delicioasa. Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale. Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.

Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa.presara nuca macinata-100g,apoi rastoarna dulceata de visine.Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei. In loc de clasicele fasii, eu am facut visine pereche cu frunzulita ;-)Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.


Tarta cu nuca si dulceata de visine se serveste alaturi de o ceasca de ceai, fara zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii