Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si framantati-le 15 minute pentr
Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si framantati-le 15 minute pentru o cat mai buna omogenizare. Inveliti aluatul in folie de plastic si puneti-l pentru 20 de minute la frigider. Intindeti apoi din el o foaie intr-o tava de tarte, unsa si tapetata. Presarati deasupra foii boabe albe de fasole uscata si coaceti foaia de tarta la cuptor, la foc potrivit. Cand foaia este coapta, inlaturati fasolea si lasati foaia putin la racit. Scoateti-o pe un platou, ungeti-o cu un strat subtire de gem si ornati-o. Din felii de nectarine faceti "blanita", din kiwi, fata motanului si urechile. Pentru ochi, puneti mal intai 2 rondele de banana, apoi, peste acestea doua jumatati de visina. Nasul este tot o visina si mustatile din ramurile, fara frunze, de patrunjel. Deasupra acestui portret, strecurati printr-o sita de ceai, gem de caise in strat uniform. In acest fel, feliile de fructe raman mai bine lipite de foaia de tarta si gemul este mai sanatos decat o eventuala glazura din gelatina, mai ales pentru copiii mai mici.
Poate fi insotita de frisca sau inghetata.
Alte retete:
Galuste cu prune Gogosi pufoase Papanasi fierti
Anul asta a fost atat de darnica zmeura incat am facut si dulceata si gem. M-am jucat un pic cu aromele, desi zmeura e foarte...
Gem de zmeura cu lavandaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura