Tarta cu dovleac - Reteta video

Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g faina de cozonac
  • 125 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Umplutura:
  • 1 kg dovleac taiat bucati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite de amidon
  • 300 ml de smantana de gatit
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • 100 g de zahar

Mod de preparare

Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat. Cerne faina si amestec-o cu sarea. Incorporeaza putin cate putin faina si sarea peste compozitia din bolul robotului de bucatarie. Amesteca ingredientele pana obtii un aluat bine inchegat. Inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cca 20-30 min pana prepari dovleacul; Pune dovleacul intr-o tava cu hartie de copt; Stropeste-l cu ulei de masline si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade; Incearca-l cu o furculita si cand s-a copt, blendeaza-l si lasa-l sa se raceasca; Scoate aluatul din frigider. Pune faina pe blatul de lucru si intinde aluatul cu un sucitor; Tapeteaza o forma de tarta cu fund detasabil cu unt si faina; Pune blatul deasupra formei si treci usor cu sucitorul peste el; Intinde-l uniform in tava si peste acesta pune o bucata de hartie de copt. Pentru a preveni cresterea in exces a blatului adauga orez, fasole sau linte, in forma de tarta. Introdu aluatul in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 5-7 min. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca; Bate cele doua oua cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, adauga esenta de vanilie si smantana; Separat amesteca dovleacul blendat cu coaja rasa de portocala, scortisoara macinata, amidonul si sarea; Cu ajutorul unei linguri, incorporeaza compozitia din ou, zahar, esenta si smantana peste dovleac. Toarna compozitia in aluatul de tarta; Scade temperatura cuptorului la 160 de grade si lasa tarta acolo pentru cca 25 min; Intre timp apuca-te de bezea; Bate albusurile cu zeama de lamaie si sarea folosindu-te de un mixer; Cand bezeaua a inceput sa se inchege, adauga treptat zaharul continuand sa amesteci; Bezeaua este gata atunci cand este lucioasa, iar castronul il poti tine cu susul in jos fara ca ea sa cada din el; Folosind o spatula de silicon, intinde bezeaua peste tarta si creaza moturi; Creste temperatura cuptorului la 180 de grade si introdu din nou tarta inauntru pana ce bezeaua se rumeneste; Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca pe un tocator; Odata racita bag-o la frigider pentru cca 3 ore inainte de a o taia.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa