Tarta cu fructe de toamna

Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta delicioasa si aromata din ele.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Umplutura:
  • 325 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 265 g pere curatate de coaja si seminte;
  • 170 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de scortisoara.
  • Pentru decor:
  • o lingura de zahar pudra.
  • Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.

Mod de preparare

Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca. Aluat fraged: Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute. Asamblare: Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge cu ulei masa de lucru, bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta. Se intinde restul de aluat si se aseaza in tava unsa cu unt, facand gaurele cu furculita din loc in loc. Se adauga umplutura si se ruleaza pe sucitor foaie decupata dupa forma, apoi se pune peste umplutura. Cu o forma pentru fursecuri se contureaza 5 fluturi. Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire se decupeaza fluturii si se scoate aluatul. Se corecteaza fluturii usor cu degetul, apoi se introduce forma de plastic si se misca in toate directiile (sus-jos, stanga-dreapta) pentru a uniformiza peretii formei de fluture. Aluatul ramas se intinde cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza 4 fluturi, care se pun langa "gaurile" cu forma de fluture de pe tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...

Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii