Tarta cu prune

O tarta delicioasa!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 oua mici
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 1 kg prune
  • 1 lingura de gris
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita apa
  • Diametru tava: 28 cm

Mod de preparare

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Prunele se spala, se curata de piele si se taie bucatele, dupa ce samburii au fost scosi.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga o lingura de gris. Se pun bucatelele de prune si se presara doua linguri de zahar si zaharul vanilat peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie fasii late de 1-2 cm, care se asaza peste tarta, formand un model de plasa. Pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat rasucite. Se unge tarta cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de apa si se presara doua linguri de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...