Tarta de cocos cu gris

Cand suntem in vacanta, nu vrem sa stam prea mult in bucatarie, dar din cand in cand ar fi bun ceva dulce. O reteta rapida , fara prea mult stat in bucatarie. Se poate servi cu fructe.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -150 gr fulgi de cocos
  • -100 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • -1 lingurita lapte / cafea
  • -500 ml lapte migdale
  • -4 linguri zahar brut
  • - 4linguri de gris
  • -capsuni / piersici /caise/pepene etc

Mod de preparare

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine pana cand toti fulgi se coloreaza.

Intr-o tava de tarta (20 x 10cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform. Punem tava in congelator pentru 30 minute. Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte. Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb. Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme. Lasam sa se racoreasca putin. Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam. Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiati in jumate. Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara. Punem la frigider si servim.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...