Tarta rustica cu prune

O tarta pe cat de simpla, pe atat de interesanta. Servita calda, proaspat scoasa din cuptor, e grozava!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr. unt
  • 6 linguri de apa
  • 1,5 kg prune
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara dupa gust
  • cateva nuci
  • mac
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Ingredientele sunt pentru 2 tarte. Una am facut-o cu nuci, iar cealalta cu mac.

Prunelor le-am scos samburii, apoi le-am pus la calit impreuna cu 4 linguri de zahar si scortisoara pana s-au inmuiat si au capatat consistenta unei dulceti.

Aluatul l-am facut asa: Am frecat untul cu zaharul pudra, am adaugat cele 2 oua, apoi faina si cele 6 linguri de apa. Am framantat si am dat la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care am intins cu facaletul pe masa presarata cu faina, doua foi rotunde, subtiri.

Cand s-au racit prunele, le-am asezat pe foile de aluat, lasand aluatul liber pe margini, pe care mai apoi l-am intors peste compozitie. Am pus pe una niste miez de nuca, iar pe cealalta mac

Am aşezat tartele in tava de cuptor intinsa, tapetata cu foaie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu putina apa si le-am tinut la cuptor circa 30 de minute pana s-au rumenit.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!