Tort bicolor

Tortul bicolor se poate face la un meniu festiv. Prepara-l cu ingredientele: oua, ulei, faina.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 350 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura: 1 plic glazura de ciocolata

Mod de preparare

Tortul bicolor se prepara astfel:

Pregatim blatul de tort din: oua batute spuma cu zahar. In ele punem uleiul, zaharul vanilta si faina in ploaie. Jumate din compozitia se toarna intr-o forma de chec si in cealalta se adauga cacao. Coacem timp de 40 de minute.

Pentru crema topim 100 g unt in care adaugam faina. Stingem cu lapte. Tinem pe foc pana da in maxim 3 clocote. Lasam crema la racit iar untul ramas il batem spuma cu zahr pudra, vanilie si vanilat. Asa batut il incorporam in crema fiarta.  Taiem blaturile felii si intre ele punem crema. Iti va iesi un tort in doua culori intrucat trebuie sa alternezi blatul alb cu blatul maro.  SDupa ce ati terminat toata crema infasuram tortul in folie si il punem in frigider.


Alte torturi recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos