Tort bicolor

Tortul bicolor se poate face la un meniu festiv. Prepara-l cu ingredientele: oua, ulei, faina.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 350 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura: 1 plic glazura de ciocolata

Mod de preparare

Tortul bicolor se prepara astfel:

Pregatim blatul de tort din: oua batute spuma cu zahar. In ele punem uleiul, zaharul vanilta si faina in ploaie. Jumate din compozitia se toarna intr-o forma de chec si in cealalta se adauga cacao. Coacem timp de 40 de minute.

Pentru crema topim 100 g unt in care adaugam faina. Stingem cu lapte. Tinem pe foc pana da in maxim 3 clocote. Lasam crema la racit iar untul ramas il batem spuma cu zahr pudra, vanilie si vanilat. Asa batut il incorporam in crema fiarta.  Taiem blaturile felii si intre ele punem crema. Iti va iesi un tort in doua culori intrucat trebuie sa alternezi blatul alb cu blatul maro.  SDupa ce ati terminat toata crema infasuram tortul in folie si il punem in frigider.


Alte torturi recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...