Blat simplu pentru tort

Pentru blat pentru tort albusurile se bat spuma, cu zahar adaugat treptat (separat de galbenusuri). Galbenusurile se amesteca cu ulei si apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua - 9 bucati
  • faina - 350 g
  • zahar - 225 g
  • ulei - 30 ml
  • apa - 50 ml

Mod de preparare

Pentru blat pentru tort albusurile se bat spuma, cu zahar adaugat treptat (separat de galbenusuri). Galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, apoi se adauga peste albusurile batute spuma amestecand lejer. Se adauga faina sub forma de ploaie si se amesteca usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie. Se introduce in cuptor la temperatura moderata pana ce blatul de tort capata o culoare rumenie, iar prin palpare revine la forma initiala. Se lasa la racit. Se scoate hartia, se taie, se insiropeaza si se umple cu crema.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos