Boston Cream Pie

Boston Cream Pie este un tort cu crema fina vanilata, imbracat in glazura de ciocolata. Tortul poate fi pregatit pentru diferite sarbatori.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 140g faina
  • 140g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 1 bat de vanilie
  • 25 g unt
  • 150 g zahar
  • 60 g faina
  • 150 ml frisca batuta;
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata rupta bucati
  • 100-120 ml frisca lichida
  • 20-30 g unt

Mod de preparare

BLAT:
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Se pune faina intr-un castron. Se adauga praful de copt si sarea si se amesteca usor.
Turnati laptele si uleiul in alt castron si lasati deoparte. In al treilea recipient mixati ouale si zaharul la viteza mare pana sunt pufoase. Dupa aproximativ 3 minute reduceti viteza. Adaugati esenta de vanilie si amestecati. Adaugati o treime din amestecul de faina si putin din lapte si ulei. Continuati sa adaugati alternativ putin cate putin din cele doua compozitii si apoi mixati pana cand amestecul e omogen.
Turnati aluatul intr-o forma de tort de 26 cm diametru unsa si tapetata cu faina si cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma. Scoateti-l din forma, dati jos hartia si taiati-l in doua. Eventual indreptati tortul taind o parte din blatul de sus.

CREMA:
Puneti galbenusurile intr-un castron. Adaugati zaharul, faina si putin lapte si amestecati bine cu telul. Apoi despicati tulpina de vanilie, deschideti-o si radeti semintele cu un cutit. Puneti atat vanilia, cat si tulpina intr-o oala in care ati turnat restul de lapte.
Puneti oala cu lapte la foc mediu pana se infierbanta. Turnati putin din laptele fierbinte in amestecul de galbenusuri si amestecati. Mai turnati un pic si amestecati. Apoi turnati tot amestecul de galbenusuri in oala cu lapte. Mestecati continuu pe foc pana se ingroasa ca o budinca si luati de pe foc. Aruncati batul de vanilie, adaugati untul si amestecati cu telul pana sunt combinate. Turnati crema intr-un alt bol si acoperiti cu folie alimentara pana la suprafata cremei pentru a nu face crusta. Puneti in frigider pana se raceste complet (cam o ora). Cand e rece, adaugati frisca batuta si amestecati bine.

GLAZURA:
La glazura se poate folosi atat ciocolata amaruie (mai eleganta), cat si ciocolata cu lapte (pentru copii) sau amandoua. Puneti pe aburi intr-un bol 120 ml de frisca lichida si ciocolata maruntita. Amestecati pana se omogenizeaza si inchideti focul. La final adaugati o bucatica de unt.

Puneti crema din belsug pe primul blat, cat si pe marginile tortului. Acoperiti cu glazura intinsa peste tot. Serviti pe un platou finut si elegant ca acesta http://shabbychicshop.ro/zambila/644-farfurie-platou-zambila.html


Tortul se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca