Brad de Craciun

Blat:Se bat albusurile spuma,apoi se bat cu zaharul,se adauga galbenusele,faina,praful de copt si esenta.Se coace intr-o tava dreptunghiulara,tapetata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:7 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie. Sirop:150ml apa
  • 100g zahar
  • esenta de vanilie sau rom. Crema:3 oua
  • 200g zahar
  • 100g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 250g unt. Decor:300g frisca+colorant alimentar verde
  • Finetti sau Nutella
  • jeleuri colorate+fulgi de cocos.

Mod de preparare

Blat:Se bat albusurile spuma,apoi se bat cu zaharul,se adauga galbenusele,faina,praful de copt si esenta.Se coace intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu faina. Sirop:Se fierb ingredientele. Crema:Se fierb in bain-marie ouale frecate cu zahar,laptele si ciocolata,amestecand continuu.Dupa ce s-a topit ciocolata,se mai lasa putin,apoi se ia de pe foc si se raceste.Se adauga treptat in untul frecat spuma. Asamblare:Vezi si figura si nu va speriati, nu e asa de greu. 1.Se formeaza un patrat,taind pe verticala un bastonas. 2.Patratul se taie in 2 pe diagonala.Vor iesi 2 triunghiuri. 3.Un triunghi se taie in 2,iar unul din cele 2 triunghiuri mici rezultate se mai taie o data in 2. 4.Vor iesi 2 triunghiuri dreptunghice si mai mici.Unul din ele se va taia paralel cu una din catete astfel incat sa rezulte un triunghi mic si un bastonas retezat la un capat. 5.Pe o tava mare invelita sau nu in staniol se asaza unul sub altul cele 4 triunghiuri de la cel mai mic la cel mai mare.Bastonasul cel retezat va fi trunchiul,iar bastonasul drept suportul de brad.Bradul se insiropeaza si se umple cu crema ca un tort obisnuit.Deasupra triunghiurilor se pune frisca verde.Trunchiul si suportul se imbraca in Finetti.De asemenea,bradutul se decoreaza cu jeleuri si fulgi de cocos.


Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Cosulete sarate cu costita si legume

Cosulete sarate cu costita si legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni