Cheesecake de mure cu jeleu de mure

O reteta de vara care este pe placul fetei mele deoarece sunt fructele ei preferate.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru crema de branza
  • 500 gr crema de branza
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de zahat vaniliat
  • 150 gr zahar pudra
  • 15 grame gelatina
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml apa
  • 200 gr de mure
  • 200 ge unt topit
  • pentru topping-ul de mure:
  • 200 gr mure
  • 30 gr de zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml de apa
  • pentru blat: 400 gr de biscuiti

Mod de preparare

Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute.

Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de branza, deci am amestecat branza de vaci cu smantana pana a iesit o pasta mai moale) cu zaharul pana se dizolva bine.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, dupa care gelatina se amesteca in laptele caldut. Se lasa deoparte.

Se pune frisca peste crema de branza rezultata si se bate incet 5 minute. Se adauga peste laptele caldut treptat pana ce se incorporeaza. Crema rezultata se toarna peste biscuiti, apoi se da totul la rece jumatate de ora.

Pentru jeleu se blendeaza murele, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul pana ce incep sa fiarba. Se da deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Gelatina se pune la hidratat in apa rece 10 minute, apoi se adauga peste toppingul de mure. Se mai lasa 5 minute si se toarna peste crema de branza. Se da la rece de pe o zi pe alta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...