Cheesecake cu clementine si portocale

O reteta ideala cu fructe de sezon de iarna. Rapida, usoara si fara coacere.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti
  • 150 gr margarina RAMA (sau unt)
  • 13-14 biscuiti intregi
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina(2 pliculete)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 4 clementine(pentru decor)
  • 2 lamai

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.

Intre timp, pregatim crema.

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle, timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se blendeaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina, dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte,  isi pierde proprietatile). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

Fructele (portocalele, merele si lamaile) le curatam de coaja si le taiem cubulete. Se lasa la scurs. In sucul rezultat punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.

Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de portocale si lamai taiate in doua, punem 1/2 din crema de branza, biscuitii intregi, inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema, apoi nivelam, decoram cu clementine si il punem la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii