Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Îmi plac foarte mult deserturile cu brânză, prepar și mănânc cheesecake foarte des; fie simplu, fie cu ciocolată, cu pere, cu sau fără coacere. Însă acum am ales o rețetă pe care nu am mai făcut-o, mai ales că de mult mi-am dorit să încerc celebra rețetă de lemon curd. Dar de ce să nu personalizez puțin? Așa că m-am răzgândit și am făcut o cremă de zmeură. Se face foarte simplu, este delicioasă și se poate păstra în frigider zile bune.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Curd de zmeura:
  • 300 g zmeura congelata
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri unt
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri amidon
  • Crusta:
  • 150 g biscuiti digestivi
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 g unt, topit
  • Cheesecake:
  • 250 g crema de branza
  • 100 ml smantana lichida
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3-4 linguri faina
  • 1/2 cana fructe de padure

Mod de preparare

Pentru crema de zmeură am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura. Când aproape este gata, am adăugat 2 linguri rase de amidon, și am început să amestec energic, pentru că deja se îngroașă crema. În bucătărie miroase a vară deja. Pentru a obține o cremă fină, am strecurat zmeura și am lăsat crema să se răcească, timp în care încep să fac cheesecake-ul. Pentru crustă, am zdrobit biscuitii, am adaugat zaharul si untul topit si am amestecat. Presez bine compoziția pe o tavă cu diametrul de 20 de centimetri și dau la foc iute pentru 10 minute, maximum. Pentru cheesecake am adaugat ingredientele intr-un bol, am mixat bine, adăugând făina la sfârșit, treptat. Am turnat compoziția în tavă, iar apoi am pus fructele de padure congelate, date întâi fuga prin făină, ca să nu se lase repede la fund. Am preîncălzit cuptorul și am copt cheesecake-ul la foc mare în primele 10 minute, apoi am redus la minimum și l-am mai lăsat la căldurică pentru încă aproximativ 40 de minute. Pentru a preveni crăparea lui, dedesubt am adăugat o cratiță cu apă, să se creeze un mediu umed.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii