Cheesecake cu unt de arahide

Pentru cei care iubesc untul de arahide, acest cheesecake este minunat!

Portii
10
Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. crusta: 250 g biscuiti Petit Beure
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt
  • Pt. umplutura: 400 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline cu unt de arahide
  • 2 lg smantana
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g smantana grasa
  • batoane de ciocolata cu jeleu
  • Pt. ornat: crema de ciocolata tip Nutella/Finetti
  • 100 g cioolata cu orez expandat (Lidl)
  • 1 lg unt de arahide
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura. Umplutura: se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte. Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare. Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora. Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara. Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm. Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc. Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa