Cozonac (tort)

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii. Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si galbenusul frecate cu zaharul si z

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • cozonac rece
  • Crema:
  • 1 pahar faina
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • frisca
  • fructe(dupa preferinte)

Mod de preparare

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii.

Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si galbenusul frecate cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune compozitia pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste se ung feliile de cozonac pentru a da viata tortului.

Se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Insiropati feliile in cazul in care crema nu este lichida.

E rapid si simplu!

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa