Cozonac (tort)

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii. Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si galbenusul frecate cu zaharul si z

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • cozonac rece
  • Crema:
  • 1 pahar faina
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • frisca
  • fructe(dupa preferinte)

Mod de preparare

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii.

Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si galbenusul frecate cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune compozitia pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste se ung feliile de cozonac pentru a da viata tortului.

Se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Insiropati feliile in cazul in care crema nu este lichida.

E rapid si simplu!

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema caramel

Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...

Prajitura cu crema caramel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii