Craiasa zapezilor

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu cinci linguri de zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se incorporeaza faina, ames

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • coaja rasa de portocala
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 g frisca
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 g fructe confiate
  • 100 g stafide
  • o lingura de lichior de fructe

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu cinci linguri de zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se incorporeaza faina, amestecand dupa fiecare lingura adaugata. Se coace intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, pentru aproximativ jumatate de ora. Cand s-a racit, se taie pe jumatate. Se rupe ciocolata in bucatele si se asaza intr-un vas in baie de aburi, amestecand pana se topeste. Se bate jumatate din cantitatea de frisca si se taie fructele confiate in bucatele. Se amesteca ciocolata topita cu frisca, stafidele, fructele confiate si lichiorul. Se intinde aceasta crema peste primul blat si se asaza celalalt blat deasupra. Se bate restul de frisca, se imbraca tortul si se da la rece.
Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Torturi

Tort tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...