Creme a la creme

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi pudingul de cacao. Se coace 30 min. in cuptorul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 1 pachet (80 gr.) puding de cacao instant
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • Crema: 1 pachet (80 gr.) puding de vanilie instant
  • 3/4 cana lapte
  • 250 ml. frisca batuta
  • Glazura: 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri brandy
  • 100 gr. cicolata amaruie
  • 100 gr. unt
  • putina frisca

Mod de preparare

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi pudingul de cacao. Se coace 30 min. in cuptorul incins la 180 grade.

Crema: Se bate pudingul de vanilie cu laptele si se amesteca cu frisca. Se unge blatul rece cu crema obtinuta.

Glazura: Zaharul cu apa se pun la foc mic, se adauga brandy si ciocolata amaruie. Dupa ce s-a topit ciocolata, se adauga 100 gr. unt, se ia de pe foc, apoi se adauga frisca si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin la racit, apoi se toarna pe tort.

Se raceste bine la frigider.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii