Diplomat de lamaie

Blat: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie Crema: S

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 120gr zahar
  • 180gr faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 lamaie
  • 250g zahar
  • 4 oua
  • 430 gr iaurt
  • 200 gr frisca
  • 2 plicuri de gelatina
  • 200 ml de apa
  • Siropul:
  • 200 ml apa
  • zahar ( dupa gust)
  • vanilie

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie

Crema: Se spala lamaia (o lamaie si jumatate) se fierbe in apa, taiata felii subtiri pe lungime, dupa care se adauga zaharul - 150 gr zahar( se scot lamaile)

Se pune gelatina la inmuiat 10 min in apa si apoi o topesti la bain marin

-1 lamaie rasa si stoarsa

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu 250 gr zahar, se adauga iaurtul, frisca, gelatina, siropul de lamaie, coaja si zeama de lamaie

La final se bat albusuile si se adauga la crema.

Siropul se foloseste pentru insiroparea blatului de tort.

Se pune celofan intr-o cratita si se pune1/3 din crema. Se insiropeaza primul strat de blat si se pune crema, apoi cel de-al doilea strat de crema.

Pentru ornat: frisca
Se lasa o noapte la figider

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca