Gateau Royale

Blat: Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 150 g biscuiti normali
  • 75g amaretti
  • 50g migdale prajite
  • 125g unt
  • esenta de migdale sau vanilie
  • Crema de ciocolata alba+cioco capsuni: 200g cioco alba
  • 150g cioco alba cu picaturi de capsuni
  • 125ml smantana lichida
  • 700g creme-fraiche
  • 50g miere (sau zahar)
  • 4 oua mari
  • 3 linguri brandy sau rum
  • Jeleu de vin rosu: 250ml vin rosu
  • ½ lingurita de gelatina praf
  • 1 lingurita scortisoara
  • 40g zahar
  • Crema de ricotta: 4 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 80g zahar
  • 1 praf de sare
  • 125ml lapte
  • 240ml frisca
  • 250 g ricotta sau creme-fraiche

Mod de preparare

Blat:

Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le-am adaugat pesmetului de biscuiti si le-am inecat in unt topit si putina esenta de migdale.

Se ia o forma rotunda de 22cm diametru pe care am uns-o prima cu putin ulei am tapetat-o cu aceasta compozitie pe fund si pe margini si-am pus-o la cuptor la 180°C pt 5 minute apoi am lasat-o la racit afara pe gratar.

Intre timp am coborat temperatura cuptorului la 150°C.

Crema de ciocolata alba:

Ciocolata alba am topit-o pe foc mic impreuna cu smantana lichida si apoi am lasat-o sa se raceasca. Am mixat ricotta(creme-fraiche in cazul meu) cu zahar(miere).

Si-am adaugat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Am amestecat usor cu crema de ciocolata. Am adaugat brandy.

Crema rezultata am pus-o usor peste stratul de amaretti si biscuiti si-am dat la cuptor la 150°C pt 45-55minute (la mine a durat 70minute) pana compozitia devine inchegata pe margine si un pic moale la mijloc.

Am lasat-o afara in forma sa se raceasca.

Cand s-a racit crema de ciocolata alba am pus un strat de capsuni pe toata suprafata si-am adaugat deasupra jeleul de vin rosu.

Jeleu de vin rosu:

In vreo 5 linguri de vin rosu (luate din cei 250ml cantariti) am pus la hidratat agar-agar(cine vrea poate folosi gelatina normala).

In restul de vin rosu am adaugat scortisoara, mierea si-am pus pe foc.

Am adaugat si agar-ul si-am fiert vreo 5minute.

Am lasat sa se raceasca un pic si l-am varsat cu lingura peste capsuni.

Am lasat vreo 3 ore la frigider sa se inchege.

Intre timp am pregatit ultima crema, crema de ricotta.

Crema de ricotta:

Agarul l-am pus la hidratat in cateva linguri de lapte.

Am amestecat laptele, cu coaja de lamaie.

Am pus mierea.

Apoi galbenusurile.

Si-am pus totul la bainmarie pana a devenit o crema mai densa.

Am lasat-o un pic sa se raceasca si-am adaugat agarul fiert timp de 5minute in lapte.

Am amestecat creme-fraiche cu crema de oua.

Si crema rezultata am amestecat-o usor cu o lingura de lemn cu frisca.

Am pus crema rezultata peste capsuni si jeleul de vin rosu si am lasat la rece peste noapte.

A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat cu putina ciocolata.
Reteta Gateau Royale a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii