Inima de ciocolata este o reteta de prajitura cu interior moale de ciocolata. Daca ti-ai dorit si tu aceasta reteta urmareste pasii si pozele pentru un desert minunat si spectaculos.
Ciocolata se topeste cu untul la microunde pana devine o pasta. Se pun impreuna ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea, se bat la viteza mare, cu mixerul, mai mult de 5 min. Dupa ce amestecul s-a ingrosat si albit, se adauga ciocolata topita, faina si nessul. Se amesteca pana se obtine o compozitie aproape ca de chec, adica sa fie o idee mai curgatoare.
Se imbraca formele cu unt si eventual pe fund se pune cate o bucatica de hartie de copt, fundul e partea cea mai vulnerabila a prajiturii. Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius. Se coc pentru exact 10 min, nici macar un minut mai mult (daca cuptorul incinge prea tare, 8 min sunt suficiente) cand a trecut timpul arata cam asa. Lasati la odihna 2 minute si cu cutitul usor, trageti de jur imprejur.
Rasturnati inima de ciocolata fara grija si pudrati cu cacao. Reteta Inima de ciocolata propusa de nico-vya.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa