Pasca

Se coace la foc mic un blat într-o cratitita de 4 kg unsa si tapetata. Când s-a racit se taie pe jumatate (e bine ca partea de jos sa fie mai groasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat : 4 oua
  • 5 cesti cu zahar (pline ¾)
  • 2 cesti cu lapte
  • 2 cesti cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 3-4 cani cu faina (în functie de marimea cestii folosite anterior)
  • coaja de lamaie
  • Crema : 1 kg urda
  • 1 pachet de unt
  • 50-100 gr. zahar pudra (în functie de cât de dulce e urda)
  • 200 gr. stafide
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • miezul tocat marunt de la 2 portocale

Mod de preparare

Se coace la foc mic un blat într-o cratitita de 4 kg unsa si tapetata. Când s-a racit se taie pe jumatate (e bine ca partea de jos sa fie mai groasa).

Se amestecã toate ingredientele pentru crema si se umple blatul. Deasupra se pudreaza cu zahar.
Se serveste taiata in raze.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii