Pasca

Se coace la foc mic un blat într-o cratitita de 4 kg unsa si tapetata. Când s-a racit se taie pe jumatate (e bine ca partea de jos sa fie mai groasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat : 4 oua
  • 5 cesti cu zahar (pline ¾)
  • 2 cesti cu lapte
  • 2 cesti cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 3-4 cani cu faina (în functie de marimea cestii folosite anterior)
  • coaja de lamaie
  • Crema : 1 kg urda
  • 1 pachet de unt
  • 50-100 gr. zahar pudra (în functie de cât de dulce e urda)
  • 200 gr. stafide
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • miezul tocat marunt de la 2 portocale

Mod de preparare

Se coace la foc mic un blat într-o cratitita de 4 kg unsa si tapetata. Când s-a racit se taie pe jumatate (e bine ca partea de jos sa fie mai groasa).

Se amestecã toate ingredientele pentru crema si se umple blatul. Deasupra se pudreaza cu zahar.
Se serveste taiata in raze.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa