Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea. se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, s

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce)
  • 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies)
  • 20 gr. boabe de cafea tocate
  • 2. Pandispanul: 100. gr martipan
  • 6 oua
  • 175 gr. zahar
  • 40 gr. cacao
  • 20 gr. faina
  • 3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.)
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 15. gr cafea instant (ness)
  • 200 ml. frisca
  • 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • 4. Bezeaua: 5 gr. gelatina
  • 5 albusuri
  • 100 gr. zahar
  • 25 gr. migdale prajite si macinate
  • 10 gr. cafea instant aka ness
  • 125 gr. zahar pudra
  • Boabe de cafea pt decor
  • cicolata razuita

Mod de preparare

1. Blat de ciocolata

Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.

se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, se intinde si se niveleaza compozitia. Se da la frigider sa se intareasca

2. Pandispanul

Martipanul se marunteste bine, se adauga galbenusurile si se bat bine. Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul.

In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa

apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.

Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi.

Blaturile se coc cate 20 de min.

3. Crema

Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba, tb sa aiba 85 grade C.

Se bat bine pana se racesc dar sa spumeze bine. Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarpone

Mascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze.

Fisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usor.

Apoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.

Asamblarea :se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!

Am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore.

4. Bezeaua

Albusurile se bat bine, se aduga zaharul, apoi se aduga migdalele, zaharul pudra si nessul.

Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.

Se asaza cu lingura pe tort, se fac tepi cu lingura, apoi se flambeza cu arzatorul!


Pofta buna!

Reteta Reverie mocca a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete cu cafea gasiti aici:

Tort Mokka ,

Tort de alune cu frisca si cafea,

Prajitura cu ness

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii