RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata)

Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament. Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crem

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLATUL: 7 oua
  • 1 3/4 cups zahar tos
  • 1 1/4 cups faina
  • 1/2 cup cacao (pudra)
  • 4 linguri unt topit
  • UMPLUTURA: 7 oz (~ 210 grame ) ciocolata amaruie
  • 1/2 cup (~ 120 grame) unt
  • 4 linguri zahar praf
  • DECOR (optional):10 linguri migdale (taiate in felii subtiri sau zdrobite)
  • chocolate cursl (bucle de ciocolata) sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament.

Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crema este foaarte pufoasa si de culoare galben foarte deschisa. Se adauga jumatate din cacao, apoi se stropeste mixtura cu untul topit si se adauga restul de cacao. Se toarna totul in tava si se coace (in cuptorul pre-incalzit) la 350 grade F (foc potrivit de tare) cam 30 - 35 minute pina este gata (daca pui o scobitoare in tort si o scoti iese uscata).

Pentru umplutura topesti ciocolata si untul impreuna. Le iei de pe foc, adaugi zaharul pudra si o lasi putin sa se racoreasca, apoi bati crema pina devine foarte cremoasa si destul de groasa ca sa fie intinsa pe tort. Tai tortul (orizontal) in 3 straturi apoi tai tortul in doua si suprapui toate straturile asa incit sa obtii 6 straturi. Pui crema intre straturi si pe din afara apoi il acoperi de jur imprejur cu "migdalele" bucatele sau felioare.

Legenda;

1 cup = 8 oz = 240 grame

1 oz ~ 30 grame
Reteta RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata) a fost propusa de Chiu Georgeta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca