Tarta cu nectarine si crema de vanilie

Tarta cu nectarine si crema de vanilie nu este deloc greu de preparat, si este delicioasa. Este acea reteta de tarta pe care o vedem in vitrinele cofetariilor si pe care nu indraznim sa o preparam.

Timp pregatire
250 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina sau unt
  • 200 gr zahar brun
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg smantana
  • 500 gr faina
  • esenta de vanilie
  •  
  • Crema
  • 1
  • 2 l lapte
  • 450 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 8 oua
  • un plic zahar vanilat
  • sau
  • baton de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Margarina tinuta la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul brun pana ce se topesc toate cristalele. Dupa care adaugam pe rand galbenusurile mixand in continuare. Adaugam intre timp smantana si esenta de vanilie dupa care adaugam faina cernuta .

Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se tine la frigider cam 2-3 ore .

Intre timp pregatim crema de vanilie astfel:

ouale (mai putin doua albusuri) se amesteca cu 350 gr zahar 200 ml lapte rece si faina pana obtinem o compozitie omogena. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu praful de sare. Cand a dat in fiert se adauga peste compozitie si se fierbe in continuare pana se ingroasa bine. Peste crema racita se adauga cele doua albusuri batute bine cu 100 gr zahar si aromatizate cu zaharul vanilat bourbon si se incorporeaza .
Aluatul racit se rupe in bucatele mici si se modeleaza pe formele de tarte intr-un strat cam de 3 mm. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor, se scot imediat din forme si se lasa la racit.
Se umplu tartele cu crema de vanilie si se decoreaza cu nectarine sau alte fructe pe gustul vostru.


Tartele cu crema de vanilie si nectarine se servesc reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...