Tarta frantuzeasca cu mere

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua. 2.Se amesteca p

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt o forma cu dimensiunea de 28 cm:
  • 75g unt-margarina moale
  • 150g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • 1 virf de sare
  • 4 oua
  • 100 g faiana
  • 50g Speisestärke- Amidon pt prajituri
  • 1lingurita cu praf de copt
  • Cca 750g mere foarte zemoase (soiul Cox Orange sau Boskop)
  • 200-250 g smiantina groasa (sau iaurt batut gros)
  • I lingura zahar pudra pt ornat
  • 1lingurita cu varf scortisoara

Mod de preparare

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua.

2.Se amesteca pana nu se mai simte cu degetul zaharul. Faina cu amidonul si praful de copt se amesteca si se adauga usor, se omogenizeaza cu o paleta.

3.Coca are consistenta ca o crema.

4.Se incalzeste cuptorul la 180 grade (cuptor cu microunde, la gaz cred ca 3)

5.Merele se curata de coaja si se taie in felii mai subtiri care se aseaza de jur imprejur in forma care am uns-o si unde am pus aluatul cel mai in coltisor fara mere.

6.Se da la cuptor pe al doilea rand numarat de jos in sus, timp de 35 minute in acest timp se amesteca smantana cu zaharul ramas cele 50g si 2 oua plus o lingurita plina cu scortisoara.

7.Cine nu prefera scortisoara merge si fara.

8.Dupa prima etapa de copt cele 35 minute se toarna compozitia din smantana si se mai da inca odata la cuptor pentru un timp de 25 minute. Dupa ce s-a racit se presara cu zahar pudra.
Reteta propusa pe forum de Camila

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca