BLAT: Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si s
BLAT:
Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si se amesteca cu lingura (nu cu mixerul).
Se pune la copt in tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180C.
Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri).
Bastonasul de vanilie se taie in lungime pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte. Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 min. sa iesa aroma din bastonas.
Se scoate maduva, se pune inapoi in lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert. Cand incepe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidon si se amesteca pana se ingroasa.
Pentru a umple tarta se poate folosi si o simpla budinca de vanilie.
Fructele spalate, taiate si curatate se stropesc cu zeama de limeta.
Dupa ce au fost asezate fructele (la alegere), se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pliculet.
Se poate servi racita si cu putina frisca.
Pofta buna!
Reteta Tarte cu fructe a fost propusa de MAYA.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa