Tarte cu fructe

BLAT: Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 1 blat din 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • CREMA:
  • 1/2 l Lapte
  • 40 g amidon
  • 25-30 g zahar
  • 1/2 baston de vanilie

Mod de preparare

BLAT:

Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si se amesteca cu lingura (nu cu mixerul).

Se pune la copt in tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180C.

Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri).

Bastonasul de vanilie se taie in lungime pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte. Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 min. sa iesa aroma din bastonas.

Se scoate maduva, se pune inapoi in lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert. Cand incepe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidon si se amesteca pana se ingroasa.

Pentru a umple tarta se poate folosi si o simpla budinca de vanilie.

Fructele spalate, taiate si curatate se stropesc cu zeama de limeta.

Dupa ce au fost asezate fructele (la alegere), se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pliculet.

Se poate servi racita si cu putina frisca.

Pofta buna!

Reteta Tarte cu fructe a fost propusa de MAYA.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca