Pentru Tiramisu reţetă cu capsuni separam albusurile de galbenus. Galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa.
Pentru tiramisu cu capusuni separam albusurile de galbenus,
Galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da compozitia la rece pentru un sfert de ora.
Cat crema sta la rece vom prepara cafeaua unde vom adauga si acel 50 ml de amareto cand este rece ne vom apuca de piscoturi. Am folosit o forma de copt cu peretii detasabili, am asezat pe margine piscot langa piscot iar pe fundul tavii vom aseza un strat de piscoturi care vor trece unul cate unul prin cafea, cand stratul este gata vom turna jumatate din crema si iarasi vom aseza un rand de piscoturi insiropate dupa care turnam si restul de crema. Pentru ornat am topit tableta de ciocolata pe baie de aburi si am trecut capsunile prin ciocolata topita fiecare il poate orna dupa gustul si placerea sa ,este un desert foarte parfumat si racoros il recomand cu mare drag.
Pofta buna!
Tiramisu cu capsuni se serveste rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii